zaterdag, 3. augustus 2013 - 10:19 Update: 03-07-2014 0:54

Gewonde verdachte in weiland aangetroffen na schieten door politie

Gewonde verdachte in weiland aangetroffen na schieten door politie
Foto: Archief FBF.nl
Heerenveen

De politie heeft tijdens een uitgebreide zoekactie net buiten Heerenveen één van de twee verdachten aangehouden naar wie sinds vanmorgen werd gezocht. De man werd gewond aangetroffen in een weiland. Van de tweede verdachte ontbreekt nog ieder spoor.

De politie heeft vrijdagnacht rond 5.00 uur op een industieterrein in Heerenveen-Zuid op een personenauto geschoten. De twee inzittenden van de auto wisten te vluchten. Zij raakten vermoedelijk gewond. De Rijksrecherche stelt een onderzoek in naar de toedracht van het incident.

De agenten wilden de auto rond 5.00 uur op een industieterrein in Heerenveen-Zuid controleren. De agenten reden de auto klem. Hierop stapten de agenten uit om de inzittenden te controleren. Op dat moment ramde de bestuurder van de auto het politievoertuig en reed men in op de agenten. Hierop voelden de agenten zich genoodzaakt hun vuurwapen te pakken en vervolgens te schieten op de auto.

De auto ging er vandoor. Even later werd de auto zonder de inzittenden gevonden op de Zanden in Heerenveen. In de auto trof de politie bloedsporen aan. Vermoedelijk zijn beide inzittenden gewond geraakt waarvan er een is gepakt. De politie heeft de zoekactie naar de tweede verdachte vanavond gestaakt. Volgens de politie gaat het om een kleine, getinte man in een rood T-shirt, een zwarte broek en witte gympen. De politie wil de man graag vinden, omdat hij vermoedelijk medische hulp nodig heeft.