maandag, 18. november 2013 - 15:18 Update: 03-07-2014 0:48

GGZ-instelling door familie aansprakelijk gesteld voor moord

Foto van forensisch onderzoek | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Halsteren

Familie van de begin oktober van dit jaar om het leven gebrachte psychiatrische patiënt in Halsteren stelt het GGZ-ziekenhuis Vrederust aansprakelijk voor de dood van hun zoon en broer. Dit meldt het Algemeen Dagblad maandag.

De 27-jarige Vladimier zou begin oktober naar de GGZ-instelling zijn gegaan met het verzoek op weer te worden opgenomen. Hij had op dat moment geen vaste woon- of verblijfplaats, iets wat in het verleden wel vaker was gebeurd waardoor hij regelmatig aanklopte bij de instelling.

Advocaat
De GGZ-instelling stuurde hem echter weg. Op dat punt stelt de familie, die een advocaat in de arm heeft genomen, de GGZ-instelling aansprakelijk omdat zij vinden dat Vladimier aan zijn lot werd overgelaten en vervolgens ging zwerven. 

Het lichaam van hem werd twee weken later begraven in het bos vlakbij de instelling gevonden nadat de verdachte van de moord op Vladimier, tevens een patiënt van een gesloten inrichting van de GGZ-instelling, zich op het politiebureau had gemeld en dat hij iemand had vermoord en in het bos had begraven.