zaterdag, 7. december 2013 - 21:40 Update: 03-07-2014 0:47

Gijs de Vries officieel benoemd tot directeur Nederlandse Rode Kruis

Rode Kruis
Utrecht

Zaterdag is Gijs de Vries officieel benoemd tot nieuwe directeur van het Nederlandse Rode Kruis.

Instemming ledenraad
De Ledenraad van het Rode Kruis stemde vandaag met zijn voordracht in, tijdens haar vergadering in Utrecht. Gijs de Vries volgt Cees Breederveld per 1 januari 2014 op.

Scheidend directeur Cees Breederveld is vandaag benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester A. Wolfsen van Utrecht reikte de onderscheiding tijdens de Ledenraad uit. Burgemeester Wolfsen roemde in zijn toespraak de grote inzet van Cees Breederveld voor het nationale en internationale werk van het Rode Kruis. Ook zijn bijzondere inzet voor het herstel van de relatie met de joodse gemeenschap benoemde de burgemeester specifiek. Daarnaast speelden de inzet van Breederveld voor onder meer de Nederlandse Vereniging van Hemofiliepatiënten en voor de bloeddonatie in Nederland een belangrijke rol bij de toekenning van de onderscheiding."

De nieuwe Rode Kruis directeur, de Vries, was tot voor kort lid van de Raad van Bestuur en managing partner van de adviestak van EY in Nederland en België. Hij heeft een uitgebreide ervaring in de publieke sector en specifiek in de gezondheidszorg. Inge Brakman, voorzitter van het Rode Kruis, is blij met de voordracht van De Vries: "Gijs is een energieke en inspirerende persoonlijkheid en zal met veel passie invulling kunnen geven aan de missie van het Rode Kruis. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij vrijwilligers en medewerkers weet te enthousiasmeren. De nieuwe directeur zal zonder twijfel onze nationale en internationale hulpverlening verder gaan versterken." 

Provincie: