woensdag, 4. december 2013 - 23:11 Update: 03-07-2014 0:47

Go Ahead in slotfase gelijk in kolkende Adelaarshorst

Foto van voetbal | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Deventer

(Elfvoetbal) Go Ahead Eagles heeft woensdagavond een punt overgehouden aan het competitietreffen tegen Heracles Almelo.

In een kolkende Adelaarshorst leek de thuisploeg af te stevenen op een nederlaag, maar Erik Falkenburg redde een punt voor de Deventenaren.

De ploegen hervatten de wedstrijd in de negentiende minuut. Het duel werd de vorige keer namelijk in die minuut gestaakt vanwege hevige regenval. In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Het meeste gebeurde echter in het tweede bedrijf.

Een schot van Illias Bel Hassani op de paal was het startsein voor een geweldige tweede helft, waarin De Adelaarshorst zich van haar beste kant liet zien. Go Ahead zette druk naar voren. Ondermeer Jop van der Linden was dicht bij een doelpunt, maar diens vrije trap werd door Remko Pasveer gekeerd.

Ondanks de druk van Go Ahead scoorde Heracles op de tegenaanval. Mark Uth bekroonde zijn solo met een lage schuiver: 1-0. De thuisploeg ging vervolgens nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Van der Linden mocht wederom aanleggen voor een vrije bal, maar trof ditmaal de paal.

Ook Xander Houtkoop had een doelpunt op zijn schoen liggen. De vleugelaanvaller stuitte op een goed keepende Pasveer. Twee minuten voor tijd moest Pasveer toch de bal uit het net halen. De goalie was kansloos bij een kopbal van Falkenburg, waarmee hij de eindstand op 1-1 bepaalde.

Categorie: