zondag, 8. december 2013 - 21:45 Update: 03-07-2014 0:47

Go Ahead wint doelpuntrijke IJsselderby

fbf

(ELF-Voetbal) Voor het eerst sinds het seizoen 1986/87 vond er in Deventer weer een IJsselderby plaats. Go Ahead Eagles nam het in de eigen Adelaarshorst op tegen streekgenoot PEC Zwolle en won ruim: 4-1.

Go Ahead Eagles begon furieus aan het duel en was veel beter dan de buren uit Zwolle, die al het hele seizoen goed voetbal laat zien. Aan de Vetkampstraat ontbrak het goede voetbal echter bij PEC, die de gastheren wél prima zag spelen. Na een kwartier was het veldoverwicht al uitgedrukt in een 2-0 voorsprong: na zes minuten verzilverde Doke Schmidt een vrije trap en tien minuten later maakte Erik Falkenburg de 2-0. PEC werd in de eerste helft compleet weggespeeld door Kowet en trainer Ron Jans besloot dan ook om in te grijpen. Joost Broerse werd naar de kant gehaald en Maikel van der Werff kwam voor hem in de plaats. De thuisploeg bleef echter de sterkere en kwam tien minuten voor rust bijna op 3-0. Verdediger Xandro Schenk zag zijn kopbal echter gepakt worden door doelman Diederik Boer. Ook in de tweede helft domineerde Go Ahead en werd dit na een kwartier voetballen uitgedrukt in doelpunten. Jarchinio Antonia scoorde de 3-0, even later was het Jop van der Linden die uit een strafschop 4-0 maakte. De supporters in de Adelaarshorst konden hun geluk niet op en vierden de ruime overwinning alvast, die geen moment in gevaar kwam. Dat Stef Nijland een kwartier voor tijd de 4-1 maakte, is slechts interessant voor de statistieken.