maandag, 9. december 2013 - 21:58 Update: 03-07-2014 0:47

Gouda klaar voor Gouda bij Kaarslicht

Hedwig Schipperheijn
Foto: Hedwig Schipperheijn
Gouda

De laatste lichtjes zijn opgehangen in de boom, 1.500 kaarsjes staan al klaar achter de ramen van het prachtige laat gotische stadhuis…

Kerststad Gouda is klaar voor ‘Gouda bij Kaarslicht’ op vrijdag 13 december! Dit jaar voor het eerst op een vrijdag, zodat het nog aantrekkelijker wordt om een bezoek aan de sfeervol aangeklede stad met één of twee dagen uit te breiden. Ook dit jaar worden weer duizenden mensen verwacht om te genieten van de traditionele kerstsfeer in de prachtige historische binnenstad van Gouda.

De hele dag is er van alles te zien en te beleven. In de avond gaan de lichten uit op het Marktplein en wordt het historische Stadhuis verlicht door echte kaarsjes. Ook vanachter de ramen van de huizen rondom het marktplein glanzen kaarsen en verlichten de mensen die meezingen met de traditionele kerstzang. Ze worden begeleid door de Brassband Schoonhoven die dit jaar voor de vierde keer op rij Nederlands kampioen is geworden.

Het hoogtepunt van Gouda bij Kaarslicht is tussen 19.00 en 20.00 uur. Nadat de burgemeester het kerstverhaal heeft voorgelezen, worden de tienduizend (energiezuinige) lichtjes in de enorme kerstboom van zusterstad Kongsberg aangestoken. Het programma krijgt dit jaar een bijzondere invulling door een speciaal optreden van de Goudse mezzo sopraan Tania Kross.

Historisch centrum in kerstsfeer

Vanaf het begin van de middag klinkt overal op straat muziek en worden in de mooie kerken van Gouda gratis concerten gegeven. De galeries zijn geopend en de musea toegankelijk. Door de stad zijn wandelingen uitgezet die onder begeleiding of op eigen gelegenheid zijn te lopen. Ook de winkels in de stad en de cafés en restaurants zetten hun deuren gastvrij open en maken het extra gezellig deze dagen.

Provincie:
Tag(s):