zaterdag, 21. september 2013 - 9:29 Update: 03-07-2014 0:51

Gouden tip voor branden politievoertuigen

Foto van uitgebrand politiebusje | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Het Openbaar Ministerie heeft een beloning uitgeloofd in het onderzoek naar de brandstichting van politievoertuigen voor het politiebureau August Allebéplein. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

'De gouden tip levert 5.000 euro op', aldus de politie.

In de nacht van maandag 25 op dinsdag 26 februari 2013 ging bij het politiebureau August Allebéplein een politiebus in vlammen op.

Werkwijze 
Omstreeks 03.00 uur komen twee mannen aanlopen. Eén van hen loopt naar de bestuurderskant van de politiebus en slaat de ruit in. Hij legt een molotovcocktail op de bestuurstoel. De mannen rennen snel weg in de richting van de Jan Tooropstraat. Het politievoertuig is volledig uitgebrand.

Andere brandstichtingen
Dit incident staat niet op zichzelf. Eerder zijn voor het politiebureau August Allebéplein ook al politievoertuigen in brand gestoken. Dat was op dinsdagavond 27 december 2011 en in de nacht van dinsdag 29 op woensdag 30 mei 2012. In elk geval in de zaak uit 2011 gingen de daders op dezelfde wijze te werk.

Een van de twee daders slaat een ruit van de bus in en gooit iets brandends naar binnen. De mannen rennen weg en stappen even verderop op een scooter. De brand die onstaat slaat over naar de politieauto die er naast staat. Beide politievoertuigen zijn volledig uitgebrand. Ook raken enkele andere auto’s beschadigd.

 

Provincie: