dinsdag, 17. december 2013 - 20:04 Update: 03-07-2014 0:46

De Graaf waarnemend burgemeester Amstelveen

Foto van burgemeester met ambtsketting | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Amstelveen

Dinsdag heeft de commissaris van de Koning in de provincie Noord-Holland Fred de Graaf tot waarnemend burgemeester van Amstelveen benoemd. Dit laat de gemeente Amstelveen dinsdag weten.

De benoeming gebeurde na goed overleg met een delegatie van de gemeente Amstelveen bestaande uit alle fractievoorzitters, de plaatsvervangend voorzitter van de raad, de gemeentesecretaris en de griffier. 

Van Zanen
De huidige burgemeester, mr. J.H.C.(Jan) van Zanen, is met ingang van 1 januari 2014 benoemd tot burgemeester van de gemeente Utrecht.

Daardoor zal in Amstelveen per 1 januari 2014 een burgemeestersvacature ontstaan. Het is beleid om een waarnemend burgemeester te benoemen in gemeenten waar het op voorhand vaststaat dat de periode waarin er geen burgemeester is, langer dan drie maanden gaat duren. De procedure voor de benoeming van een nieuwe burgemeester is inmiddels gestart en de nieuwe burgemeester zal naar verwachting in juli 2014 worden benoemd.

De heer De Graaf is sinds 1 oktober 2013 waarnemend burgemeester in de gemeente Bronckhorst. Daarvoor was hij van burgemeester van Apeldoorn, Vught en Leersum. Tevens was hij waarnemend burgemeester in de gemeenten Helvoirt en Udenhout. Vanaf 2003 tot heden is hij lid en van 2011 tot 2013 was hij voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal.

De heer De Graaf is 63 jaar en lid van de VVD.

De nieuwe waarnemend burgemeester zal per 1 januari 2014 in functie treden.