dinsdag, 23. juli 2013 - 15:42 Update: 03-07-2014 0:54

Gratis WiFi in centrum Rotterdam voor klanten T-Mobile

Foto van smartphone | Sxc
Foto: SXC
Rotterdam

Met ingang van maandag 23 juli kunnen klanten van T-Mobile in het centrum van Rotterdam (Schouwburgplein, de Lijnbaan en Beurstraverse gebied).gratis gebruikmaken van het wifi-netwerk.

Klanten met de juiste smartphone (Iphone of Blackberry) kunnen automatisch verbinding maken met de zogenoemde WiFiZone en dan gratis internetten. T-Moblie is deze WiFi-pilot begonnen om het mobiele netwerk te ontlasten. WiFiZone is een aanvulling op het bestaande T-Mobile 3G-netwerk in het centrum van Rotterdam. Klanten die het WiFiZone-gebied betreden gaan naadloos over op het beveiligde WiFiZone-netwerk wanneer zij gebruik maken van een geschikt toestel en wifi aan hebben staan. Klanten krijgen hierdoor sneller mobiel internet, zo schrijft de Telegraaf dinsdag.

Directeur Technology Frank Meywerk in de krant: β€œOnze klanten willen altijd en overal over mobiel internet beschikken. Daarom investeert T-Mobile de komende jaren honderden miljoenen in een beter mobiel netwerk. We steken niet alleen geld in het 3G en 4G-netwerk, maar kijken ook naar andere, innovatieve mogelijkheden om klanten op drukke plekken beter bereik te geven.

WifiZone is een pilot project en maakt gebruik van de nieuwste WiFi-techniek gebaseerd op 5 GHz spectrum.  Alleen T-Mobile klanten krijgen toegang en de simkaart fungeert als sleutel (EAP-SIM authentificatie).

Provincie: