zondag, 10. november 2013 - 16:35 Update: 03-07-2014 0:49

Groningen na rust lang Heracles in Almelo

(ELF-Voetbal) FC Groningen heeft zich weer bovenin de Eredivisie gemeld. De noordelingen wisten zaterdag drie punten mee te nemen uit Almelo: 0-3. Alle drie de doelpunten van de Groningers werden in de tweede helft gemaakt. Richairo Zivkovic en Filip Kostic waren trefzeker voor de bezoekers.

Het kunstgras van Heracles Almelo was zeiknat door de hevige regen. De spelers hadden daar zichtbaar moeite mee. Vlak voor rust kreeg FC Groningen de kans om op voorsprong te komen. Doelman Remko Pasveer liet een voorzet los, maar Zivkovic schoot hoog over van dichtbij. Verder golfde het spel op en neer in de eerste helft. Ruim een kwartier na rust was het wel raak voor Zivkovic. De spits scoorde op aangeven van Maikel Kieftenbeld. Vijf minuten later was het weer raak voor de bezoekers. Kostic kreeg de bal van Tjaronn Chery en hij zag zijn inzet met enig geluk (een van richting veranderd schot) in het doel verdwijnen: 0-2. Heracles zocht de aansluitingstreffer daarna, maar het was opnieuw raak aan de andere kant. Kostic was attent bij een schot van Zivkovic. De buitenspeler schoot raak nadat Pasveer het schot van de spits losliet. Groningen staat na zaterdag derde op de ranglijst. Heracles blijft veertiende.