donderdag, 24. oktober 2013 - 9:16 Update: 03-07-2014 0:50

Groningen nodigt Shepherd uit voor intocht Sinterklaas

foto van intocht Sinterklaas | fbf
Foto: fbf
Groningen

Groningen nodigt VN-onderzoeker Verene Shepherd uit aanwezig te zijn bij de landelijke intocht van Sinterklaas op 16 november.

Het college van burgemeester en wethouder heeft aangegeven zich verder niet te bemoeien met de kleur van de Zwarte Pieten bij de landelijke intocht van Sinterklaas. “Wij gaan zeker niet opleggen welke kleur de Pieten moeten hebben”, zegt wethouder Van Keulen.

“Het is normaal dat als je iemand uitnodigt hij zelf bepaalt wie hij meeneemt en hoe die zijn uitgedost”, aldus Van Keulen, die zegt een ‘prachtig kinderfeest’ te verwachten. Landelijk is er commotie over de Zwarte Pieten ontstaan.

Nuchter

Wethouder Van Keulen zegt dat er op dit moment geen aanleiding is om extra maatregelen te nemen op 16 november tijdens de landelijke intocht in de Stad. “We houden de vinger aan de pols. Maar er zijn nu geen signalen dat extra maatregelen nodig zijn. Ik verwacht dat ook niet. Daar zijn we hier denk ik te nuchter voor.”

Veldwerk

Mensenrechtenonderzoeker Verene Shephard van de Verenigde Staten wil dat Nederland het Sinterklaasfeest afschaft omdat het een stap terug naar de slavernij zou zijn. Wethouder Van Keulen: “De VN mag veldwerk tijdens de landelijke intocht doen. Als ze komen, zullen we ze met alle egards ontvangen.”