dinsdag, 14. mei 2013 - 8:45 Update: 03-07-2014 0:58

Grontmij richt buitenterrein nieuw Meander Medisch Centrum in

foto van Meander Medisch Centrum
Foto: fbf
Amersfoort

Advies- en ingenieursbureau Grontmij heeft opdracht gekregen voor de terreininrichting van de nieuwbouw Meander Medisch Centrum in Amersfoort. De aanneemsom voor het totale project bedraagt 2,1 miljoen euro.

Langs de oevers van de Eem, aan de westkant van Amersfoort, bouwt Meander een nieuw modern ziekenhuis. Grontmij heeft opdracht gekregen om het buitenterrein van het Meander Medisch Centrum in te richten passend bij het groene karakter van de omgeving en de gebruikers van het ziekenhuis.

Het nieuwe Meander Medisch Centrum opent eind 2013 haar deuren. Het terrein zal in de periode van nu tot en met december 2013 ingericht worden. De beplanting gaat door tot maart 2014. Naast het realiseren van de terreininrichting verzorgt Grontmij gedurende een jaar na oplevering het onderhoud voor de gehele buitenruimte.

Yska de Leeuw, hoofd Bodem en Contractmanagement bij Grontmij: “Eerder hebben wij terreinen rondom diverse ziekenhuizen in Nederland ingericht. Deze onderhouden we nu. De hierbij opgedane specifieke kennis en onze unieke totale lifecycle benadering, van advies en ontwerp tot beheer en onderhoud, voor buitenterreinen bij zorginstellingen kunnen wij bij dit project optimaal inzetten zodat het Meander Medisch Centrum haar bezoekers en medewerkers straks een passende en plezierige buitenomgeving kan bieden.”

Meanderpark
Rondom het ziekenhuis wordt het Meanderpark aangelegd. Dit park wordt een natuurgebied dat deel uitmaakt van de ecologische verbindingszone langs de Eem, de rivier die achter het ziekenhuis loopt. In het lommerrijke park wordt de oude loop van de Eem in ere hersteld. Het water gaat dan meanderend door het park.