woensdag, 24. april 2013 - 22:29 Update: 03-07-2014 0:59

Groot deel verdacht vlees al op

foto van slachthuis | fbf
Foto: Archief FBF.nl
Den Haag

Sharon Dijksma, staatssecretaris van Economische Zaken, schrijft in een brief aan de Tweede Kamer dat het meeste vlees dat door vleesverwerker Willy Selten

Volgens de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft men 132 afnemers aangeschreven om te traceren waar het vlees gebleven is. De helft van de met paardenvlees vermengd rundvlees is aan afnemers in Nederland geleverd. Woensdagochtend hadden 85 afnemers gemeld dat  zij vlees van Selten hadden afgenomen. Het merendeel hiervan is al niet meer op de markt doordat het vlees in producten is verwerkt dat al over de houdbaarheidsdatum is. Dit is vermoedelijk al opgegeten. In totaal 30 afnemers hebben procedures in gang gezet om het verdachte vlees terug te halen. Elf afnemers van het vlees hebben nog niet gereageerd. Volgens Dijksma krijgen die bedrijven binnenkort de NVWA op bezoek.

Op last van de NVWA werd het bedrijf van Selten in februari stilgelegd omdat er paardenvlees en rundvlees vermengd zouden zijn en verkocht als puur rundvlees. In totaal werd een partij van 50 ton vlees verdacht.

Provincie: