vrijdag, 14. juni 2013 - 18:34 Update: 03-07-2014 0:56

Grootste autoverkoper van Europa begin 2014 naar nieuwe locatie

foto van BCA Autoveiling | BCA
Foto: fbf archief

BCA Autoveiling uit Barneveld gaat verhuizen. De marktleider in remarketing van gebruikte voertuigen strijkt in het eerste kwartaal van volgend jaar neer op een nieuwe, 66.000 m2 grote locatie aan de autosnelweg A1 bij Barneveld. Met de nieuwbouw kan het bedrijf nog meer auto’s veilen dan de 21.000 stuks die het momenteel op jaarbasis doet.

Het veilen van gebruikte auto’s kan rekenen op een groeiende belangstelling van particuliere en professionele auto(ver)kopers. Die belangstelling is te verklaren: het ver- of aankoop traject is simpel, de kosten zijn transparant en het aanbod wisselt vaak en is groot. Vanwege de sterk toenemende populariteit heeft BCA Autoveiling deze week de eerste paal geslagen voor zijn nieuwe onderkomen, vlakbij de kruising van de snelwegen E30 en A1.

Iede Aukema, algemeen directeur van de Nederlandse BCA Autoveiling-vestiging: “BCA is inmiddels 24 jaar in Nederland actief met de remarketing van gebruikte auto’s van onder meer autobedrijven, lease- en autoverhuurmaatschappijen. Onze service is uitgebreid. Wij testen de ingebrachte auto’s uitvoerig in ons keuringscentrum en wij kunnen ze er ook wassen, poetsen en ontstickeren. Al die handelingen vragen om ruimte. En die ruimte hebben we op de nieuwe locatie. BCA Autoveiling kan straks meer dan 300 auto’s per veiling op een goede manier stallen, prepareren en presenteren.”

BCA Autoveiling, met vestiging in 13 Europese landen, veilt meer dan alleen 820.000 personenauto’s per jaar. Ook scooters, bestelwagens en vrachtwagens worden er geveild. Dat gebeurt online en fysiek. Door het internationale karakter van het bedrijf wordt er veel aan het buitenland verkocht en zijn er zelfs BPM Export-veilingen.

Door de hoge omloopsnelheden heeft BCA een zeer grote kennis van de opbrengst van de kavels. Van die kennis kan de autobranche profiteren. Inruilprijzen bijvoorbeeld, kunnen worden opgevraagd bij de BCA Prijsmeesters, zij geven binnen 10 minuten een nauwkeurige opbrengst van de auto door. Die waarde ligt vaak hoger dan die van andere waarde-experts. Bovendien wordt de door de BCA Prijsmeesters genoemde opbrengst bij veiling in 9 van de 10 gevallen gehaald.

Iede Aukema nogmaals: “Onze kennis van de markt is met gemiddeld tien veilingen per week, uitstekend. We weten precies welk model courant is en wat een voertuig waard is. Tel daar de groeiende belangstelling voor gebruikte auto’s en de daarmee samenhangende tekorten bij op en wij denken dat BCA Autoveiling een nog belangrijkere rol kan spelen bij het verkopen van gebruikte auto’s. We willen het remarketing-centrum van Nederland worden. Het nieuwe pand gaat ons daarbij helpen.”

 

Categorie: