woensdag, 1. mei 2013 - 18:47 Update: 03-07-2014 0:58

Grote brand in rietgedekte woning Dalen

Dinsdag rond kwart over zes werd duidelijk, dat er brand was uitgebroken in een grotendeels rietgedekte woning aan de Kruisstraat.

In afwachting van de aankomst van de Coevorder brandweer trachtte een groep moedige jonge mannen te redden, wat er te redden was; onder andere, door het dak met tuinslang nat te spuiten en door waardevolle spullen uit het brandende pand te redden.  Hun inzet ging ook door, toen de brandweer al enige tijd aan het blussen was, maar de bergingsoperatie werd uiteindelijk te riskant vanwege de rook en neerstortende dakpannen. Enkelen moesten hun hulpvaardigheid bekopen met rookvergiftigingsverschijnselen en een nat pak, maar dat deerde hen nauwelijks.

De strijd tegen de brand duurde voort tot tegen negen uur dinsdagavond, maar uiteindelijk vonden de vlammen nauwelijks nog voedsel, omdat het meeste riet door de brandweer uit het dak verwijderd was. Het nablussen nam echter nog geruime tijd in beslag.

De bovenverdieping en het dak liepen enorme brandschade op en de enorme hoeveelheid bluswater deed op de begane grond het zijne.
De ambachtelijke bedrijfsruimte naast de getroffen woning bleef echter gespaard.

Het vuur vond waarschijnlijk zijn oorsprong in de oververhitte schoorsteen.

Provincie:
Tag(s):