vrijdag, 18. oktober 2013 - 12:03 Update: 03-07-2014 0:50

Grote controle Rotterdam Airport

Foto controle | KMar
Foto: KMar
Foto controle Schiphol | KMar
Foto: KMar
Rotterdam

Tijdens een gezamenlijke actie van de Koninklijke Marechaussee, het Openbaar Ministerie, de Belastingdienst en de Politie-eenheid Rotterdam op Rotterdam The Hague Airport zijn gistermiddag auto’s, drugs en wapens in beslag genomen, boetes en belastingschulden geïnd en twee mannen aangehouden.

Van 2287 voertuigen die van en naar de luchthaven reden werd het kenteken door het ANPR (automatisch kentekenplaat herkenning) gecontroleerd. De controles vonden plaats op een afgezet terrein op de luchthaven. Naast 57 hits van het ANPR werden nog diverse voertuigen steekproefsgewijs gecontroleerd. Deze voertuigen werden fysiek onderzocht en de inzittenden werden preventief gefouilleerd.

Bij de controles werden 11 messen, waaronder een vlindermes aangetroffen en tevens een boksbeugel, een stalen pijp, een haakstok en een busje peperspray, die in beslag zijn genomen. Hiervoor werden schikkingen tot 850 euro aangeboden en vier processen-verbaal aangezegd. Verder werd 1x keer een gebruikershoeveelheid harddrugs en 2x keer een gebruikershoeveelheid softdrugs aangetroffen, hetgeen in beslag genomen is. Er werden 3 voertuigen in beslag genomen en op 2 voertuigen beslag gelegd, vanwege schulden aan de Belastingdienst. Daarnaast werd door de Belastingdienst in totaal 2290 euro aan belastingschulden geïnd.