maandag, 16. december 2013 - 11:56 Update: 03-07-2014 0:46

Grote onrust werknemers fietsenstallingen NS

Foto logo van FNV | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Utrecht

Ongeveer vijftig werknemers van fietsenstallingen op NS stations dreigen hun baan te verliezen.

In onder meer Leiden, Amsterdam, Rotterdam en Alkmaar zijn de contracten met de exploitanten van deze fietsenstallingen opgezegd. Het is nog onduidelijk of de werknemers bij een overname hun baan kunnen behouden of verliezen. De werknemers willen dat NS ervoor zorgt dat zij bij een overname hun banen behouden.

Onzekerheid

Veel werknemers fietsenstallingen werken al jaren in de fietsenstallingen. FNV Bondgenoten bestuurder Murat Sekercan: "De werknemers van de betaalde fietsenstallingen zijn terecht boos en geëmotioneerd over de ontstane situatie. Over de situatie hebben we afgelopen week al een gesprek gehad met de NS. Er moet nu snel duidelijkheid komen over het behoud van hun echte banen. Als het overleg met NS eind deze week niets oplevert, dan ontstaat er een grote arbeidsonrust op de werkvloer. Maar vooralsnog gaan we er vanuit dat de NS deze mensen niet laat zakken. Zodat zij met een gerust hart kerst kunnen vieren straks".

Koopkracht en echte banen

De FNV vindt dat kabinet en werkgevers moeten investeren in mensen en economie. Zo krijgen mensen weer vertrouwen. Miljardenbezuinigingen staan daar haaks op. Ook hebben mensen echte banen nodig: met genoeg zekerheid, waardering en stabiel inkomen. De FNV is zaterdag 30 november een campagne gestart voor koopkracht en echte banen. Meer informatie op www.koopkrachtenechtebanen.nl.

Provincie: