maandag, 23. september 2013 - 14:44 Update: 03-07-2014 0:51

Haarlokken en nagels gevonden in woning Patrick S.

Foot van gouden schaar diamant | Politie
Foto: Politie
Spijkenisse/Rotterdam

De politie eenheid Rotterdam is op zoek naar de herkomst van goederen die zijn gevonden in de kamer van Patrick S. die eerder dit jaar tot een levenslange gevangenisstraf werd veroordeeld, onder andere voor de moord op Farida Zargar. Dit meldt de politie maandagmiddag.

Haarlokken en nagels
Voor de Eenheid Rotterdam is de zaak niet klaar. Want behalve onder andere het paspoort van Farida werden er in de woning van Patrick S. uiteindelijk 447 voorwerpen in beslag genomen waarvan politie en OM denken dat deze niet van Patrick S. zijn. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om mobiele telefoons en sieraden, maar ook om biologisch materiaal als haarlokken en nagels. 

De afgelopen maanden heeft een team van rechercheurs al geprobeerd te achterhalen waar de goederen vandaan komen, maar dat heeft nog niet tot resultaat geleid. Het onderzoek draagt de naam Sebree.

Onderzoek Sebree
Zo heeft het onderzoeksteam al in alle politiesystemen gekeken of de in beslag genomen goederen zijn te linken aan verlies, diefstal of andere misdrijven. Het tactische onderzoek naar alle in beslag genomen voorwerpen is in volle gang. Alles wordt uitgebreid onderzocht op aanwezig DNA. 

Inmiddels zijn verschillende spullen aan bijvoorbeeld familieleden van vermiste personen getoond. De politie bezoekt in dit onderzoek ook 1500 opkopers van tweedehands goederen. Met de publicatie van de goederen roept de politie ook de hulp van het publiek in om erachter te komen van wie de voorwerpen zijn of waren en hoe de man eraan kwam.

Aparte pagina
Een aantal in beslag genomen goederen staat vanaf maandag 23 september op site van de politie. Het onderzoeksteam hoopt dat mensen kunnen vertellen van wie deze goederen zijn/eigenaars zich melden via 0900-8844 en zeg dan dat het gaat om het onderzoek Sebree. U kunt ook mailen naar sebree@rijnmond.politie.nl.