woensdag, 16. oktober 2013 - 12:28 Update: 03-07-2014 0:50

Hagenaar (44) aangehouden op verdenking van mensenhandel

Foto van stad bij avond | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Den Haag

De politie hield dinsdagochtend een 44-jarige Hagenaar aan op verdenking van het faciliteren van mensenhandel.

De regionale recherche startte een onderzoek naar de verdachte nadat zijn werkzaamheden aan het licht kwamen tijdens verhoren met slachtoffers.

De man wordt ervan verdacht dat hij gedurende langere tijd slachtoffers van mensenhandel onderbracht in woningen en hen vervoerde. Ten aanzien van deze vrouwen bestaat het vermoeden dat zij seksueel werden uitgebuit. De Hagenaar wordt ervan verdacht dat hij faciliteerde in opdracht van mensenhandelaren en voor zijn diensten betaald kreeg. De vrouwen werden vervolgens door de mensenhandelaren als prostituee te werk gesteld in prostitutiestraten in Den Haag en andere steden. Zij hebben al in een eerder stadium verklaringen afgelegd en intussen de noodzakelijke zorgverlening ontvangen.

Panden doorzocht

In twee panden, die de man tot zijn beschikking had, zijn onder leiding van de rechter-commissaris doorzoekingen verricht waarbij naast diverse belastende goederen ook een Hongaarse man en vrouw werden aangetroffen. Het tweetal is voor verhoor naar het politiebureau gebracht. In één van de panden bleek bovendien dat er wel de beschikking was over gas en licht, maar dat daarvoor geen contract was afgesloten. Stedin en Eneco starten hier een onderzoek naar. De politie werkt samen met het Openbaar Ministerie, de Belastingdienst en de gemeente om mensenhandelaren aan te pakken.