zaterdag, 13. juli 2013 - 20:04 Update: 03-07-2014 0:54

Hagenaar bekend vijf katten met geweld te hebben gedood

Foto van katjes | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Den Haag

De dierenpolitie heeft maandag 8 juli een 44-jarige Hagenaar aangehouden op verdenking van het doden van twee kittens en het ernstig verwonden van een derde. Dit heeft het Openbaar Ministerie zaterdag bekendgemaakt.

De Hagenaar heeft bekend dat hij de dieren heeft geslagen en geschopt waarna twee van de drie zijn overleden. De derde raakte zwaar gewond.

De dierenpolitie kwam de Hagenaar op het spoor na een telefoontje van een verontruste vrouw. Zij vertelde dat zij via Marktplaats twee kittens gratis had aangeboden. De verdachte had de diertjes afgelopen zondag opgehaald en mailde de vrouw op maandag 8 juli dat het niet goed ging met de kittens en dat hij ze wel af zou maken. Hierop ging de politie naar de woning van de verdachte, waar inderdaad twee dode poezen werden aangetroffen en een zwaar gewond diertje. 

De verdachte is vrijdag 12 juli voorgeleid voor de rechter-commissaris en voor 14 dagen gehouden. Hij heeft bekend dat hij in totaal vijf katten met geweld heeft gedood. De Hagenaar verklaarde verder dat hij handelde uit frustratie en dat het hem een goed gevoel gaf. De Hagenaar wordt psychologisch onderzocht.

 

Provincie:
Tag(s):