zondag, 1. december 2013 - 19:37 Update: 03-07-2014 0:47

Halbe Zijlstra vindt het een slechte zaak dat Nederland triple A-status kwijt is

Foto van Tweede Kamer | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Den Haag

VVD-fractievoorzitter in de Tweede Kamer Halbe Zijlstra vindt het 'een slechte zaak' dat Nederland zijn triple A-status is kwijtgeraakt.

In het tv-programma Buitenhof zei hij zondag dat we daar niet te laconiek over moeten doen. Vrijdag verloor Nederland de triple A-status bij de Amerikaanse kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P). Zijlstra ziet deze maatregel als een aanmoediging om het beleid dat is ingezet ook af te maken. We moeten volgens hem doorgaan op de ingeslagen weg en geen slappe knieën krijgen. Zijlstra: 'Anders kunnen we nog verder in de problemen komen. Het beleid is er juist op gericht om alles weer gezond te krijgen.'

Minister Dijsselbloem van Financiën benadruke vrijdag dat Nederland een van de meest kredietwaardige landen ter wereld blijft en dat de verlaging geen gevolgen heeft voor de rente die Nederland over zijn schulden betaalt.

Voor Zijlstra kwam de afwaardering niet onverwacht. Zijlstra : 'In 2009 zeiden we als VVD al dat we moeten hervormen. Als je dat niet op tijd doet dan kan dit gebeuren. Zijlstra zei bij Buitenhof dat hij de Nederlandse economie wel langzaam weer uit het dal ziet klimmen. 'Het gaat langzaam omhoog. Vals plat'.

Categorie:
Tag(s):