donderdag, 18. april 2013 - 12:13 Update: 03-07-2014 0:59

Harde wind zorgt vooralsnog voor niet al te grote problemen

foto van harde wind | fbf
Foto: fbf
IJmuiden

De harde wind zorgt vandaag voor de nodige problemen in ons land. Zo moest een cruiseschip dat van Antwerpen op weg was naar Amsterdam uitwijken naar Rotterdam waar het inmiddels aan een kade ligt afgemeerd.

Volgens de havendienst was de wind te gevaarlijk om het schip door de sluizen van IJmuiden te laten varen. De passagiers zijn met bussen naar hun eindbestemming gebracht.
 

Maar ook op de weg zorgt de harde wind voor de nodige problemen. Twee omgewaaide vrachtwagens hebben vannochtend in Noord-Holland tot afgesloten rijbanen geleid, dat meldt de VID.

Om 10:00 uur kantelde een bakwagen met aanhanger op de N9 Alkmaar - Den Helder, ter hoogte van hectometerpaal 90.6. Het is niet bekend hoe lang de afsluiting nog gaat duren. Het verkeer wordt omgeleid via de parallelrijbaan.

Niet veel later kantelde een vrachtwagen op de N247 Amsterdam - Hoorn. Deze blokkeerde enige tijd de rijbaan. Inmiddels zijn bergers er in geslaagd het obstakel van de weg te krijgen. Door de afsluiting ontstond wel wat file.

De brandweer heeft het door de harde wind ook drukker dan normaal. Er komen vooral veel meldingen binnen van losgeraakte takken van bomen.  

Volgens het KNMI neemt de wind in de loop van de ochtend verder toe naar krachtig, in de kustgebieden mogelijk hard, 7 Bft. Bovendien komen er in het hele land windstoten voor, in de kustgebieden mogelijk zware windstoten, tot 80 km/uur.
 

Provincie:
Tag(s):