zaterdag, 28. september 2013 - 15:46 Update: 03-07-2014 0:51

Heel Duits dorp ontruimd na ontploffing gastank

Foto van gaslek in Zeist | MV Blik op Nieuws
Foto: Archief MV

In Duitsland is zaterdagochtend een heel dorp ontruimd.

Het gaat om Harthausen dat in de buurt van Ludwigshafen (onder Mannheim) ligt. Drieduizend mensen moesten hun huis verlaten. Dit meldt de Frankfurter Allgemeine zaterdag.

Op het terrein van een gasbedrijf vloog een vrachtwagen met nog onbekende stof in brand. Toen de brandweerlieden ter plaatse waren en bezig met blussen wist de brand een gastank op het terrein te bereiken. Deze ontplofte. Hierbij raakten 16 personen gewond, waarschijnlijk allemaal brandweerlieden. Vijftien van hen hadden lichte brand- en schaafwonden, maar één persoon moest zwaargewond naar het ziekenhuis worden overgebracht en ligt buiten levensgevaar op de Intensive Care.

De knal van de explosie was tot in een straal van 30 km te horen. Omdat er volgens de politie nog explosiegevaar is, werd het hele dorp van ongeveer 3000 inwoners geëvacueerd. Iedereen binnen een straal van 1 kilometer van de brand moest zijn woning verlaten. De brand is nog niet geblust. Voorlopig kunnen de inwoners nog niet terug naar huis. De geëvacueerden die niet bij familie terechtkonden, zijn in het nabijgelegen dorp Dudenhof opgevangen.

Categorie:
Tag(s):