donderdag, 1. augustus 2013 - 21:27 Update: 03-07-2014 0:54

Historisch laag aantal files in juli

Foto van file | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Den Haag

Sinds de invoering van de geautomatiseerde filemetingen in 2005 is de filezwaarte in de maand juli nog nooit zo laag geweest.

Volgens berekeningen van de ANWB lag de filezwaarte in de afgelopen maand ruim 70 procent lager dan het gemiddelde in juli van de afgelopen zeven jaar. De meeste files stonden in de regio Rotterdam.

De goede doorstroming van het verkeer was tijdens de vakantiemaand juli niet overal te merken. Verkeer tussen ’s-Hertogenbosch en Utrecht had op dinsdag 16 juli flinke vertraging door een ongeluk dat dinsdagochtend op de A2 bij Zaltbommel plaatsvond. Tot ’s avonds 21.00 uur was de weg richting ’s-Hertogenbosch dicht en stonden weggebruikers op de omleidingsroutes in lange files.

Vakantiegangers stonden op vrijdagmorgen 19 juli op de Duitse A3 tussen Arnhem en Oberhausen in een lange file. Na een aantal ongelukken met vrachtwagens werd de A3 bij Wesel afgesloten. Het verkeer moest omrijden via Nijmegen en kreeg te maken met files op de A73 door de drukbezochte intocht van de Vierdaagse.

Provincie:
Tag(s):