dinsdag, 28. mei 2013 - 20:14 Update: 03-07-2014 0:57

Hofpoort van Vianen stort in, vrachtwagenchauffeur komt om het leven

Foto van poort stadsmuur | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Vianen

Dinsdagmiddag is een vrachtwagenchauffeur dodelijk verongelukt in de binnenstad van Vianen na een bizar ongeval.

De vrachtwagenchauffeur reed dinsdagmiddag, met de bovenkant van de waarschijnlijk te hoge vrachtwagen tegen de onderzijde van de onderdoorgang van de Hofpoort aan, die daardoor instortte, boven op de cabine.

Brandweer en hulpdiensten zijn de hele middag bezig geweest om de man te bevrijden uit zijn auto. Dit is helaas niet gelukt. De chauffeur overleed aan zijn verwondingen.

Burgemeester Wim Groeneweg: ‘Er heerst verslagenheid in Vianen. Het is een tragisch ongeluk en mijn medeleven gaat uit naar de nabestaanden.’ De burgemeester heeft ter plaatse gesproken met omwonenden die getuige waren van het ongeluk.

Bezoek koning
‘Het bezoek van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima aan Vianen, op donderdag 30 mei, zal ondanks dit tragische ongeval doorgang vinden’, meldt de gemeente Vianen dinsdag.

Wat het betekent voor het mogelijk herstel van de Hofpoort is nog niet duidelijk. Burgemeester Groeneweg: ‘Op dit moment gaan onze gedachten uit naar het slachtoffer en de nabestaanden. De Hofpoort is van latere zorg.’

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de precieze toedracht van het bizarre ongeval. De Ringdijk, een van de toegangswegen tot de poort is inmiddels weer vrijgegeven voor verkeer.

 
Provincie: