dinsdag, 12. februari 2013 - 10:25

Hond bijt politieagente; baasje aangehouden

Deurne

De politie heeft maandag rond 23.30 uur op de Blasiusstraat een 29-jarige man uit Deurne aangehouden omdat hij zijn hond tegen politiemensen had opgehitst. De hond beet vervolgens een politieagente in haar been.

De man, die onder invloed van alcohol was, bleek een café te zijn uitgezet omdat hij daar met zijn loslopende hond binnen was geweest. Hij werd daar door agenten op aangesproken en hem werd gezegd naar huis te gaan. De man liep weg, maar ging kort daarna met de hond een ander café binnen. Hij werd daar echter opnieuw buiten gezet, mede omdat de hond agressief gedrag vertoonde.

Toen de dienders de man opnieuw aanspraken, hitste hij de hond echter op tegen de politiemensen. Hiervoor werd hij aangehouden, waarna de hond een politieagente in haar been beet. Haar collega wist de hond vervolgens weg te jagen en de man werd naar het politiebureau gebracht. Hij verzette zich flink tegen zijn aanhouding. De gebeten agente kreeg in het ziekenhuis een tetanusprik. Zij deed aangifte tegen de Deurnenaar. De hond is niet meer gezien. Hij is later mogelijk door een kennis van de verdachte opgevangen.
Provincie:
Tag(s):