vrijdag, 15. november 2013 - 18:44 Update: 03-07-2014 0:49

Hond bijt vrouw in gezicht

Foto van hond Pit Bull Terriër | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Foto van hond Pit Bull Terriër | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Roosendaal

Onlangs is er een hond in beslag genomen nadat deze een 52-jarige Roosendaalse in haar gezicht heeft gebeten.

Aan het bijtincident is een ruzie tussen twee vrouwen vooraf gegaan. Het slachtoffer is voor behandeling meegenomen naar het ziekenhuis. Na de melding van het bijtincident zijn agenten een woning aan de Gerardus Majellastraat binnengegaan om de hond nader te bekijken. Zij treffen daar een zeer dikke Amerikaanse Bull Terriër rondlopen die met gegrom reageert op de stemverheffingen van haar bazin.

Omdat buren vertellen dat zij bang zijn voor de agressieve uitstraling van de hond wordt besloten het dier ter beoordeling mee te nemen. Tegen de eigenares is proces-verbaal opgemaakt voor verwaarlozing van de gezondheid van haar hond. Daarnaast wordt zij door middel van een bestuursrechtelijke procedure gedwongen om de hond op haar kosten te laten onderzoeken en beoordelen door een dierenarts.

De vrouw krijgt haar hond pas terug als alle gedragstesten zijn afgerond en het dier ongevaarlijk verklaard wordt voor mensen. Dan zal er ook een behandelplan worden opgesteld om haar weer op een normaal gewicht terug te krijgen. Het slachtoffer heeft vanwege de mishandeling vandaag aangifte gedaan tegen de eigenares.

Provincie:
Blik op 112: