vrijdag, 27. december 2013 - 9:07 Update: 03-07-2014 0:46

Hond redt baas tijdens beroving

Hond redt baas tijdens beroving
Den Haag

Dankzij zijn hond kon een 27-jarige Hagenaar 2e Kerstdag voorkomen dat hij werd beroofd. Zijn hond beet letterlijk en figuurlijk van zich af om zo zijn baas te beschermen die werd beroofd.

Het slachtoffer liep de dag om 02.00 uur over het Moerbeiplein toen hij door drie mannen werd aangesproken. Het drietal eiste van de man zijn mobiele telefoon en toen de man dat weigerde werd hij door het drietal fysiek belaagd. Het slachtoffer raakte daarbij gewond aan zijn hand doordat een van zijn belagers vermoedelijk met een scherp voorwerp verwondde.

Toen vond de hond van de man het kennelijk genoeg en beet een van de drie straatrovers in zijn arm. Gewond op de vlucht Vermoedelijke geschrokken door het kordate optreden van de hond renden de drie verdachten hard weg. Zij liepen, zo bleek later uit een bloedspoor, via de Vlierboomstraat in de richting van de kerk. vanaf die locatie ontbreekt verder spoor.

Het slachtoffer moest zich in het ziekenhuis laten behandelen voor een steekwond aan zijn hand. Het drietal bleef tot op heden spoorloos. Van de drie mannen is een beperkt signalement bekend; drie mannen met een Noord-Afrikaans uiterlijk. Het vermoeden bestaat dat zij na de mislukte berovin gmet een scooter of een ander voertuig zijn weggereden.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):