zondag, 29. december 2013 - 21:50 Update: 03-07-2014 0:46

Honderden kilos vuurwerk in beslag genomen

Foto van illegaal vuurwerk | Politie
Foto: Politie

Bij een controleactie op (illegaal) vuurwerk heeft de politie in de omgeving van Roermond zondag enkele honderden kilo's vuurwerk aangetroffen en in beslag genomen.

. Daarbij zijn drie personen aangehouden.

Roermond

In een woning aan de Bonenberg in Roermond trof de politie zondag bij een vuurwerkcontrole ongeveer 25 kilogram illegaal vuurwerk aan. De 25-jarige bewoner is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Door nader onderzoek in de zaak kwam de politie uit bij een bestelbus, geparkeerd op de Linnerweg in Sint Odiliënberg. Deze bleek volgeladen met nog ruim 352 kilogram zwaar professioneel vuurwerk. Het is direct in beslag genomen en afgevoerd. De 42-jarige eigenaar van de bestelbus is aangehouden.

Herten

In een tuin bij een woning aan de Merumerbroekweg in Herten trof de politie 25 kg professioneel vuurwerk aan. Een 19-jarige jongen uit Linne had het vuurwerk er verstopt. De jongen is aangehouden en het vuurwerk is in beslag genomen.

De politie hield zondag een controleactie waarbij diverse minderjarigen op de vingers zijn getikt voor het vroegtijdig afsteken van vuurwerk. Zij worden overgedragen aan Bureau Halt. Daarnaast controleer de politie ook op de handel in illegaal vuurwerk. Ook morgen zijn er weer controleacties.

Vuurwerk

Aan al het vuurwerk zit risico, daarom is het belangrijk alleen goedgekeurd consumentenvuurwerk te kopen bij erkende verkooppunten en de gebruiksaanwijzing goed te lezen. Illegaal vuurwerk levert gevaar op voor u en uw omgeving. Weet of vermoedt u dat er ergens illegaal vuurwerk is opgeslagen of wordt verhandeld? Meld dit bij de politie 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Provincie: