maandag, 16. december 2013 - 11:57 Update: 03-07-2014 0:46

Honderden oldtimers op Haagse Malieveld

Foto van honderden oldtimers op Malieveld | FBF
Foto: fbf
Foto van oldtimers op verzamelplaats langs de A4 | FBF
Foto: fbf
Foto van oldtimerprotest op Malieveld | FBF
Foto: fbf
Den Haag

Maandag hebben van uit het hele land honderden oldtimerliefhebbers zich met hun eigen oldtimer op diverse plekken rond Den Haag verzameld om te demonstreren tegen de voorgenomen afschaffing van de vrijstelling voor Motorrijtuigenbelasting (MRB).

De organisaties verwachten zelf rond de 1000 oldtimers en nog eens 1000 motorrijders die vanaf de verschillende verzamelplaatsen rond het middaguur richting het Malieveld in Den Haag zijn vertrokken. De stoet van ‘oudjes’ zorgde daarbij op de A12 en de A4 voor de nodige vertraging.

Noodverordening
Volgens de organisaties zou er een noodverordening in Den Haag van kracht zijn maar daar trekken de oldtimerliefhebbers zich niets van aan. 

De oldtimerbezitters zijn laaiend nu de Eerste Kamer zich achter de Kabinetsplannen lijkt te scharen. Zelf het ministerie van Financiën zag afgelopen week tijdens een overleg geen reden af te stappen van de door hen gesmede plannen snel geld binnen te halen over de ruggen van hobbyisten.

Afgelopen week meldde Stichting Vrijstellingoldtimer dat door het 'herfstakkoord', waarbij de regeringspartijen zich niet alleen versterkt hebben door 3 partijen maar ook een meerderheid in de Eerste Kamer hebben gevormd, het net zich rond de oldtimers sluit. 'Er lijkt een 'cordon sanitaire' rond de oldtimers te liggen. Dit betekent dat de leugen regeert en de hobbyist met zijn of haar hobby in het nieuwe jaar wordt afgestraft'.

Er werd de afgelopen dagen op diverse nieuwe media, waaronder Facebook, opgeroepen om in Den Haag te komen demonstreren. Stichting Vrijstellingoldtimer gaf in haar laatste nieuwsbericht al aan ‘alle remmen tot demonstratie los te laten’.

Malieveld
Het aantal oldtimerliefhebbers telt in Nederland zo'n 300.000 liefhebbers, waaronder zo'n 30.000 actieve rijders. De demonstratie zal in het begin van de middag plaatsvinden. De schatting is dat rond 13.00 uur de meeste oldtimerliefhebbers op het Malieveld in Den Haag zullen zijn. 


Tijdens deze bijeenkomst zal aan de Eerste Kamer een petitie worden aangeboden die door duizenden liefhebbers van oude auto's is ondertekend.