woensdag, 18. september 2013 - 9:07 Update: 03-07-2014 0:52

Honderden toeristen geëvacueerd vanwege ruiming bommen

Foto  van Explosieve Opruimingsdienst | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Breskens

Bij Breskens, in het recreatiegebied Waterdunen, worden woensdag twee bommen uit de Tweede Wereldoorlog geruimd, zo meldt Omroep Zeeland.

Daarom moesten woensdagochtend voor 08.00 uur zo'n 400 mensen uit het gebied rondom de vindplaats van de bommen weg zijn. Het gaat om bewoners, maar ook om enkele honderden toeristen van de camping Schooneveld. Zij moesten vanochtend hun vakantiehuisje uit. In totaal moeten zo'n 360 vakantiewoningen, 100 kampeerplaatsen en een aantal horecabedrijven ontruimd worden. De mensen kunnen terecht op verschillende locaties. De toeristen die hun vakantieverblijf moeten verlaten, krijgen van de gemeente een ontbijt en lunch aangeboden. Bovendien krijgen ze een voucher voor een bezoek aan een museum, tour of andere attractie.

De Explosieve Opruimingsdienst Defensie (EOD) zal de bommen vanochtend ruimen. Het gaat om twee 500-ponders van Britse makelij. Het is niet het eerste overblijfsel uit de tweede Wereldoorlog dat wordt gevonden in de Zeeuws-Vlaamse gemeente Sluis, waartoe Breskens behoort. In de oorlog werd er flink gevochten, waardoor er veel zaken als vliegtuigbommen en granaten zijn achtergebleven.

Provincie:
Tag(s):