vrijdag, 13. december 2013 - 8:38 Update: 03-07-2014 0:47

Huizen pechgemeente van Nederland. Autopech meest voorkomende pech

foto van pech | fbf
Foto: fbf
Huizen

Huizen is dé pechgemeente van Nederland. Dat blijkt uit de vandaag gelanceerde Nationale Pechmonitor van Nationale-Nederlanden. Deze monitor geeft een overzicht van alle pechgevallen in Nederland, die in 2013 via social media zijn gemeld.

Het Noord-Hollandse Huizen wordt gevolgd door Heeze-Leende (Brabant) en Losser (Twente). Voor de pechmonitor zijn alle zichtbare social media berichten in 2013 geanalyseerd, in totaal ruim 457 miljoen. Hiervan gingen 209.500 berichten over pech die mensen hadden ervaren. Op basis van de geo-data die met berichten worden meegestuurd, laat de pechmonitor zien welke van de in totaal 408 gemeentes in Nederland relatief (gecorrigeerd naar het totale aantal vermeldingen vanuit die gemeente) de meeste pechvermeldingen hadden in 2013.

Van alle tweets, Facebookposts en blogposts die vanuit Huizen in 2013 zijn verstuurd, was 1 op de 40 pech-gerelateerd. De meest voorkomende pechgevallen waar Huizenaren over berichtten, waren pech met de auto en telefoon, gevolgd door schoenenpech. Ter vergelijking: Amsterdam staat op de 171ste plaats. Slechts 1 op de 200 social media-berichten verzonden vanuit de hoofdstad ging over pech. Nog pechvrijer is Graft-De Rijp, waaruit dit jaar nul keer is getwitterd, gefacebooked en geblogd over pech.

Lingewaard hondenpoepgemeente van Nederland

De pechmonitor geeft ook een jaaroverzicht van specifieke pechgevallen die voorkomen in gemeentes in Nederland. Zo kwamen dit jaar relatief de meeste meldingen over een lekke band uit Rhenen, had men in Noordwijk de meeste problemen met bankpasjes, was in Enschede veel pech met scooters, kwamen veel meldingen van verloren sleutels uit Vught en is Lingewaard de gemeente met het meeste hondenpoep vermeldingen van Nederland. Autopech meest voorkomend Ook is gekeken welk soort pech in 2013 het meest besproken werd op social media. Bijna acht procent van alle berichten was auto-gerelateerd, gevolgd door telefoonpech (7,15 procent) en scooter- en brommerpech (6,61 procent). Via de Pechmonitor kunnen mensen ook checken welke pechgevallen in hun gemeente het meeste voorkomen.

Vrijdag de 13e De pechmonitor is een initiatief van Nationale-Nederlanden en gelanceerd op vrijdag de 13e. Op deze nationale pechdag biedt de verzekeraar mensen met pech op ludieke wijze de helpende hand. Iedereen die vandaag zijn of haar pech deelt op Twitter met de hashtag #waterookgebeurt, kan op de hulp van Nationale-Nederlanden rekenen. De Schademanagers zullen iedereen waar mogelijk helpen hun dag een beetje beter te maken.

Top 5: Nederlandse gemeentes met meeste pech

1 Huizen

2 Heeze-Leende

3 Losser

4 Uitgeest

5 Vught

Top 5: Nederlandse gemeentes met minste pech

1 Graft-De Rijp

2 Het Bildt

3 Veendam

4 Gaasterland-Sloten

5 Heerenveen

Top 5: Meest voorkomende pechgevallen

1 Autopech

2 Telefoonpech

3 Scooter/brommerpech

4 Portemonneepech

5 Tassenpech