donderdag, 25. juli 2013 - 23:15 Update: 03-07-2014 0:54

Hulpdiensten Brabant kampen met grote storing verbindingsmiddelen

foto van P2000 | fbf
Foto: fbf
Tilburg

De hulpdiensten in Brabant kampen met storingen met de verbindingsmiddelen (P2000 en C2000). Daardoor zijn in delen van de provincie de portofoons en mobilofoons niet of moeilijk bereikbaar.

De betreffende eenheden worden vanuit de Gemeenschappelijke Meldkamer met GSM-telefoons aangestuurd. Het gaat om technische problemen met een zendmast. Er wordt hard gewerkt aan een oplossing.

Opschaling

Er is opgeschaald naar GRIP 2. Dit betekent dat er Regionale Operationele Teams zijn opgeroepen, bestaande uit politie, brandweer en ambulancedienst: ondersteund door gemeenten die de aansturing coördineren. Het is nog niet duidelijk wanneer de problemen verholpen zijn.

Storing 112 Brabant-Noord

In de noordelijke helft van Brabant (Den Bosch, Oss en omgeving) is ook de bereikbaarheid van de meldkamer via noodnummer 112 op dit moment niet honderd procent betrouwbaar. Met name mensen die de hulpdiensten met een vaste telefoon bellen, komen hier niet altijd doorheen. Het mobiele telefoonverkeer lijkt wel betrouwbaar. De hulpdiensten adviseren mensen dan ook om, indien mogelijk, tot nader order 112 te bellen met een mobiele telefoon. Ook zijn uit voorzorg zeven brandweerkazernes bemenst. In geval van nood kunt u zich ook daar melden. Het gaat om de kazernes in Vught, Oss, Boxmeer, Cuijk, Boxtel, Schijndel en Drunen. 

Provincie:
Tag(s):