maandag, 14. oktober 2013 - 9:27 Update: 03-07-2014 0:50

Identiteit slachtoffers explosie Drentse metaalfabriek bekend

Foto van brandweerman | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl

Bij de explosie gevolgd door brand die zich maandagochtend rond 08.00 uur voordeed in metaalbedrijf Zincoat in het Drentse Veenoord is een 55-jarige inwoner van Emmer Compascuum om het leven gekomen. Dit meldt de politie maandag.

'Een 24-jarige man uit Zwartemeer en een 57-jarige man uit Veenoord raakten gewond', aldus de politie.

De slachtoffers waren bij een oven aan het werk toen daar een ontploffing plaatsvond. Door de kracht van de explosie viel dus een dodelijk slachtoffer en raakte twee andere medewerkers gewond. De gewonden zijn met onbekend letsel naar verschillende ziekenhuizen overgebracht. 

De brand woedde in een loods van 80 bij 60 meter. Bij de brand kwam veel rook vrij. In verband met rookontwikkeling zijn de A37 en andere toegangswegen ter plaatse afgesloten. Ook omstanders werden op grote afstand gehouden in verband met mogelijke giftige stoffen die vrij konden komen.

Rond 09.15 uur werd door de brandweer het sein brand meester gegeven. Inmiddels zijn de meeste wegen die waren afgesloten weer vrijgegeven. De forensische dienst van de politie en de arbeidsinspectie stellen een onderzoek in naar de oorzaak.

De fabriek houdt zich voornamelijk bezig met metaal te verzinken. Thermisch verzinken is een proces waarbij metaal onder hoge temperaturen van een laagje zink wordt voorzien.