maandag, 25. november 2013 - 14:45 Update: 03-07-2014 0:48

Ilse met Waylon op Songfestival

Foto van Ilse de lange en Waylon | AVRO/TROS
Foto: AVRO/TROS
Hilversum

Maandagmiddag heeft AVROTROS de Nederlandse inzending bekend gemaakt. Ilse DeLange en Waylon komen slechts één keer samen als ‘The Common Linnets’.

Dit meldt  AVROTROS maandag. ‘Samen gaan ze naar het Eurovisie Songfestival in Kopenhagen’, aldus AVROTROS.

Tijdens een van de halve finales op dinsdag 6 of donderdag 8 mei 2014 gaan The Common Linnets de ‘Nederlandse eer’ verdedigen en strijden om een plek in de finale op zaterdag 10 mei 2014. In de B&W Hallerne Arena nemen zij het op tegen de 35 overige deelnemende landen.

'Country-verleden'
Waylon en Ilse kennen elkaar al sinds hun tienertijd. Beiden traden  ze in die tijd op tijdens country muziekavonden. Ilse liep al langer met het idee om een countryband op te richten en heeft zonder aarzelen Waylon gevraagd hier een deel van uit te maken. Samen zijn ze naar de Amerikaanse stad Nashville vertrokken om daar liedjes te schrijven en op te nemen.  Ilse: “Ik wil echt een country, folk, bluegrass plaat maken, met elkaar die liedjes schrijven en met elkaar die band zijn”. “De muziek is mooi, veelzijdig en het raakt”.


Deze samenwerking moet resulteren in een album en een groot country-concert in het FC Twente Stadion in juni. Maar eerst vertrekt de band in mei naar Kopenhagen om Nederland te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival!

Ilse DeLange: “Waylon en ik kennen elkaar sinds we als tieners allebei ‘rootsy’ muziek maakten. Sinds dit jaar werken we aan een album in Nashville als 'side-project'. Het Songfestival kwam voor ons beiden individueel regelmatig langs, maar dit gezamenlijke avontuur vinden we allebei zo te gek dat we nu met z'n tweeën gaan. Ik kan niet wachten tot we samen op die bühne staan! Als kind was het kijken naar het Songfestival vaste prik in ons gezin, ik voel me dan ook vereerd!” 

Waylon: “Ik ben vereerd om dit avontuur aan te gaan, samen met Ilse die ik al zolang ken. Het Songfestival is één van de grootste evenementen ter wereld en om daar op het podium te staan is stiekem altijd een droom geweest.”

'Uniek' 
Daniël Dekker, woordvoerder AVROTROS: “Het is uniek dat deze twee artiesten ons land willen vertegenwoordigen. Het gaat hier om de top van de singer/song writers in Nederland, dus toen deze mogelijkheid voorbij kwam, hebben we geen moment getwijfeld. Wij verwachten dat Ilse en Waylon zeker indruk zullen maken in Europa”.


Liedje
Welk liedje The Common Linnets op het Songfestival gaan zingen gaat zal in een later stadium bekend worden gemaakt!