vrijdag, 18. oktober 2013 - 14:10 Update: 03-07-2014 0:50

Inbraak woning Russische ambassade lijkt normaal

Foto van speurhond politie bij woning | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Den Haag

Bij de inbraak in de woning van de Russische ambassade aan de Banstraat, lijkt sprake te zijn van een reguliere woninginbraak. Dit meldt de politie vrijdag.

Donderdagavond kreeg de politie een melding dat er was ingebroken in een woning aan de Banstraat. 'Bij de inbraak in de woning, die onder het beheer van de Russische ambassade valt en geen diplomatieke vestiging is, zijn enkele persoonlijke eigendommen van de bewoonster meegenomen', aldus de politie.

Er zijn in de woning geen vernielingen aangericht of leuzen achtergelaten. De inbraak past qua modus operandi in het beeld dat de politie heeft van recente inbraken in dit deel van de stad. De inbreker(s) kwam(en) via de voordeur de woning in. Hierbij werd geen schade aangericht.

Het technisch sporenonderzoek in de woning is donderdagavond laat afgerond. Het onderzoek naar de inbraak gaat verder, in samenwerking met de Russische ambassade. Daarbij worden, zoals gebruikelijk bij een woninginbraak, ook een buurtonderzoek, Burgernet en Twitter ingezet.