donderdag, 19. september 2013 - 17:28 Update: 03-07-2014 0:52

Inbraakverdachten aangehouden na achtervolging

Eindhoven

De politie in Eindhoven heeft donderdag even na het middaguur na een korte achtervolging twee mannen (34 en 24) uit Nieuwegein en een vrouw uit Frankrijk aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een woninginbraak.

Het voertuig trok de aandacht van de politie omdat deze op naam stond van iemand van wie het rijbewijs was ingevorderd. Toen agenten de auto wilden controleren ging de bestuurder er met zeer hoge snelheid vandoor in de richting van de N2. Bij het oprijden van de afrit van de N2 richting de Anthony Fokkerweg werd door een alerte getuige gezien dat er spullen uit de auto werden gegooid. Het bleek later te gaan om inbrekersgereedschap en om spullen die mogelijk van diefstal afkomstig waren. Ter hoogte van de kruising Anthony Fokkerweg met de Boschdijk kon de auto door de politie tot stoppen worden gedwongen en het drietal worden aangehouden.

Inbraak
Enkele minuten daarvoor bleek er te zijn ingebroken in een woning aan de Zeelsterstraat. Omdat de verdachten uit die richting kwamen is het heel goed mogelijk dat zij verantwoordelijk zijn voor de inbraak. De politie doet daar nog verder onderzoek naar. De drie zijn meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.

Provincie:
Blik op 112: