zondag, 13. oktober 2013 - 9:20 Update: 03-07-2014 0:50

Inbreker verdronken na sprong in water

Inbreker verdronken na sprong in water
Foto: Archief FBF.nl
Helmond

Een 46-jarige man uit Helmond, die zondagochtend zwaargewond raakte nadat hij bij de Scheepsboulevard in het water was gesprongen, is in het ziekenhuis overleden.

Rond 01.30 uur ontving de politie een melding dat er werd ingebroken op een bedrijventerrein aan de Scheepsboulevard. Ter plaatse spraken agenten met een beveiliger die aangaf waar de twee verdachten waren. Bij het zien van de politieauto sprong het tweetal in het kanaal. Op bevel van de agenten, kwam een 35-jarige verdachte uit Geldrop uit het water. De Helmonder zwom door. Een andere eenheid reed naar de overkant van het water. Agenten zagen dat de man moeite had met zwemmen en sprongen in het kanaal om hem zo snel mogelijk uit het water te halen. De man was niet bij kennis en moest gereanimeerd worden. Hij is vervolgens met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later op de dag overleed.

De verdachte uit Geldrop is aangehouden op verdenking van diefstal van kabels. Hij is in verzekering gesteld. De politie/rijksrecherche onderzoekt de zaak.