zondag, 1. december 2013 - 14:10 Update: 03-07-2014 0:47

Inbrekers op heterdaad gepakt na 112-belletje door meisje (9)

Foto van arrestatie verdachte door politie | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Dit weekend zijn een achttal inbrekers op heterdaad gepakt, dankzij snel en adequaat optreden van oplettende buurtbewoners.

Vrijdagavond 29 november was het raak toen een oplettende buurtbewoner aan de Balatonmeerlaan onraad bespeurde bij één van zijn buren. Meerdere ter plaatse gekomen politiemensen ontdekten dat de inbrekers nog binnen waren, waarna zij in de woning konden worden aangehouden. De verdachten zijn allen in de leeftijd van 15 tot 17 jaar oud en afkomstig uit Amsterdam.

Crossen

De volgende vangst was in de Schuitenhuisstraat toen een melding binnen kwam dat drie mannen daar met een auto aan het crossen waren. Op aanwijzing van een getuige werd één verdachte aangehouden. De betreffende auto bleek eerder te zijn gestolen bij een woninginbraak aan de Valutaboulevard.

Negenjarig meisje

Vrijdagmiddag werden al drie knapen op de Postjeskade in hun kraag gevat, nadat een negenjarig meisje verdachte omstandigheden zag bij een woning en de politie belde via 112. Haar actie leidde tot de aanhouding van alle drie toen zij met tassen vol gestolen huisraad de woning verlieten. Het meisje wordt als dank voor haar adequate reactie op passende wijze in het zonnetje gezet.

Bel 112 als u iets verdachts ziet

Commissaris Frank Kelder van District Amsterdam West kan het niet vaak genoeg benadrukken: 'We werken met man en macht, opvallend en onopvallend, aan het terugdringen van het aantal inbraken en hebben daar de hulp van de burger hard bij nodig. Fantastisch dat deze aanhoudingen verricht konden worden, dankzij de oplettendheid van onze buurtbewoners. Weet dat we in de buurt zijn, dus bel onmiddellijk met 112 wanneer u iets verdachts ziet. En beter te vaak dan te weinig!'

Provincie: