zaterdag, 6. april 2013 - 11:39 Update: 03-07-2014 1:00

ING doet aangifte van DDos-aanvallen

ING doet aangifte van DDos-aanvallen
Foto: ING
Amsterdam

Ook zaterdag ondervinden klanten van de ING nog steeds problemen met het betalen via iDeal.

Een aantal transacties loopt mis. Ook kunnen klanten soms niet inloggen bij internetbankieren via de website of via de app.
ING werkt met man en macht om de problemen op te lossen. Het betalen met een ING-pas bij winkels lukt overgens wel net als het opnemen van geld bij een betaalautomaten. Voor zover bekend zijn de problemen bij andere banken opgelost. Het is nog onbekend of de bank opnieuw is bestookt met dataverkeer.

Aangifte
De bank heeft laten weten dat het aangifte heeft gedaan bij de politie. ING wil weten wie achter de hevige DDdos-aanvallen zit die het betalingsverkeer in Nederland overlast hebben bezorgd.ING heeft laten weten dat het aangifte heeft gedaan bij de politie. De bank wil weten wie achter de DDos-aanvallen zit. Het is niet bekend of andere banken ook aangifte hebben gedaan.

DOS-aanval
Klanten van Nederlandse banken ondervonden gisteren ernstige hinder in het betalingsverkeer. Voor klanten van ING was internet bankieren en mobiel bankieren tijdelijk niet beschikbaar. Bij andere banken was het tijdelijk niet mogelijk betalingen te doen via iDeal. Een en ander was het gevolg van een zeer groot aanbod van het internetverkeer op de websites van de banken, een zogenaamde DDOS-aanval, waar zowel Nederlandse als buitenlandse banken hinder van ondervonden.


Tijdens een DDOS-aanval wordt een internetsite bestookt met dataverkeer, zodat de server overbelast raakt en de website tijdelijk moeilijk bereikbaar wordt. Het gaat hier niet om een hack. De veiligheid van internet bankieren, mobiel bankieren en Ideal zijn niet in het geding geweest. De banken benadrukken een dergelijke aanval en de hinder die deze met zich mee heeft gebracht, bijzonder vervelend voor klanten te vinden. De banken houden deze DDOS aanvallen nauwlettend in de gaten en beperken tijdelijk waar nodig de toegang tot hun internetsites en nemen passende maatregelen daar waar nodig. Het Nederlandse betalingsverkeer werkt, de consumenten kunnen geld opnemen en betalen via de pinautomaten.
 

Categorie: