maandag, 29. juli 2013 - 19:20 Update: 03-07-2014 0:54

Inspectie grijpt in bij zorgcentrum Boschoord

foto van verpleeghuis | fbf
Foto: fbf
foto van verpleeghuis | fbf
Foto: fbf
Lunteren

Het bestuur van zorgcentrum Boschoord in Lunteren moet vanwege conflicten per direct opstappen. Dat heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) besloten.

Het laatste half jaar heeft de inspectie nauwlettend toezicht gehouden op Woon- en zorgcentrum Boschoord. Dit heeft eerder al geleid tot een bevel en een aanwijzing. Per 1 mei 2013 was de zorgverlening op Boschoord overgenomen door de coöperatieve vereniging WoonZorg Boschoord. Op 18 juli 2013 bracht de inspectie een onaangekondigd bezoek na berichten van grote onrust op Boschoord en conflicten in het bestuur. Uit het onderzoek bleek dat er een gebrek was aan sturing bij Boschoord en dat er betalingsproblemen waren. De continuïteit en veiligheid voor de bewoners en zorgmedewerkers was hierdoor niet gegarandeerd. De inspectie besloot daarom opnieuw in te grijpen en een bevel te geven.

Het bevel houdt in dat Boschoord de zorgverlening en huisvesting staakt en zorgt voor een goede overdracht van de bewoners en ze hierover binnen 24 uur informeert. Daarnaast mag Boschoord geen nieuwe cliënten opnemen totdat er verantwoord zorg geleverd kan worden.