vrijdag, 20. september 2013 - 23:45 Update: 03-07-2014 0:51

Italiaanse maffioso opgepakt in Nieuwegein

Foto van politieauto | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Foto van politieauto | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Nieuwegein

Op verzoek van de Italiaanse justitie heeft de politie vrijdagmiddag in Nieuwegein een voortvluchtig lid van de maffia aangehouden.

Het gaat om de 39-jarige Francesco N. die in Italië wordt gezocht voor moord, het bezit van vuurwapens en lidmaatschap van de maffia. Hij is in Italië door een rechtbank veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf wegens moord.

De Italiaanse justitie beschikte over aanwijzingen dat de sinds 2007 gezochte man in Nederland zou verblijven. Met een rechtshulpverzoek aan het Landelijk Parket werd vorige week de politie in Nederland ingeschakeld. De internationaal gezochte verdachte behoort tot de ‘Ndrangheta, een gewelddadige maffiaorganisatie in de Zuid-Italiaanse provincie Calabria, die zich bezig houdt met talloze misdrijven.

Hij hield zich vermoedelijk al langere tijd schuil in Nederland. Hij verbleef in Nieuwegein in een galerijflat. Tegelijkertijd zijn vier andere verdachten aangehouden, onder wie een 28-jarige Italiaan. Daarbij is beslag gelegd op een rolkoffer met cocaïne. Ook in de flat is cocaïne aangetroffen. In totaal gaat het om vermoedelijk 40 kilo cocaïne.

De doorzoeking van de woning in Nieuwegein duurde tot vrijdagavond laat. In een auto van de verdachten is beslag gelegd op 18.000 euro. Italië heeft een Europees arrestatiebevel uitgegeven voor de gezochte Italiaan.

Provincie: