vrijdag, 15. februari 2013 - 14:58

Jaar celstraf geëist voor betasten minderjarige meisjes

Arnhem/Dieren

Het Openbaar Ministerie (OM) Oost-Nederland heeft een jaar gevangenisstraf geëist, waarvan 8 maanden voorwaardelijk, tegen een 40-jarige man uit Dieren. 'De man wordt verdacht van ontucht met drie minderjarige meisjes', meldt het OM vrijdag.

Ontucht
De man zou in de periode tussen januari 2012 en april 2012 ontucht hebben gepleegd met drie meisjes in de basisschoolleeftijd. In alle gevallen zou de ontucht hebben bestaan uit het betasten van de meisjes over de kleding heen.

Wettig en overtuigend bewijs
Volgens de officier zijn alle drie de feiten voldoende wettig en overtuigend bewezen. Zo liggen er gedetailleerde en duidelijke verklaringen van de slachtoffers.

Daarnaast worden de verklaringen van de slachtoffers ook ondersteund door de verklaringen van hun ouders. Zo zou de verdachte onder meer tegen één van de ouders hebben toegegeven dat hij één de meisjes heeft betast.

Persoonlijke omstandigheden
Volgens de deskundigen is er bij de verdachte sprake van een gebrekkige ontwikkeling in de zin van zwakbegaafdheid en is er sprake van alcoholafhankelijkheid.

De deskundigen kunnen geen uitspraak doen over het recidivegevaar of over de toerekeningsvatbaarheid. Ook kan er geen behandeladvies worden gegeven omdat de verdachte de feiten ontkent.

Strafmaat
De verdachte heeft met zijn gedrag veel onrust veroorzaakt in zijn omgeving. Met zijn handelen heeft hij inbreuk gemaakt op de lichamelijke integriteit van heel jonge meisjes.

Hij heeft ze daarmee bang gemaakt. Ook heeft hij het vertrouwen van de slachtoffers, hun ouders, maar ook ouders van kinderen in dezelfde leeftijd ernstig geschaad.

De officier acht daarom een gevangenisstraf van één jaar, waarvan 8 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 5 jaar, op zijn plaats. Daarbij vraagt de officier als bijzondere voorwaarde toezicht van de reclassering en meewerken aan een behandeling als de reclassering dat noodzakelijk vindt.

De rechtbank doet over 14 dagen uitspraak.
Provincie:
Tag(s):