zaterdag, 7. december 2013 - 9:26 Update: 03-07-2014 0:47

Jarige Amalia viert verjaardag op landgoed De Horsten

Foto van prinses Amalia | RVD, foto: Z.K.H. de Prins van Oranje
Foto: RVD, foto: Z.K.H. de Prins van Oranje
Wassenaar

Prinses Amalia, de oudste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Maxima, is vandaag 7 december 10 jaar geworden.

Prinses Amalia viert haar verjaardag in huiselijke kring op landgoed De Horsten in wassenaar. Dit melden verschilende media zaterdag.

De kroonprinses werd tien jaar geleden geboren in het Bronovo-ziekenhuis en is de eerste in de lijn van de troonopvolging. De levenslustige prinses bezoekt in Wassenaar de Bloemcampschool en doet in haar vrije tijd aan hockey, ballet, judo, paardrijden en ze speelt viool. Vrijdag is in de Gotische Zaal van de Raad van State de verjaardag van Amalia al  gevierd met het speciale Prinses van Oranje Concert, uitgevoerd door de Marinierskapel. Naast leden van de hofhouding, vertegenwoordigers van het Internationaal Gerechtshof en ambassadeurs van lidstaten van de Europese Unie, waren daarbij ook 50 leerlingen van Catharina Amalia school uit Den Haag aanwezig.

Sinds de inhuldiging van de koning op 30 april heeft Amalia de titel Prinses van Oranje. De titel is voorbehouden aan de troonopvolger. Dinsdag werd haar moeder Máxima benoemd tot regentes. Als koning Willem-Alexander overlijdt en Amalia nog minderjarig is, zal Máxima worden aangesteld als regentes. Zij moet dan de taken van de koning waarnemen.

 

Provincie:
Tag(s):