zaterdag, 9. november 2013 - 18:09 Update: 03-07-2014 0:49

Jeep-bestuurder ramt 7 autos in Arnhem

Foto van agent in donker | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Arnhem

Een 47-jarige Arnhemse automobilist heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag in Arnhem tijdens een lange autorit met zijn Jeep in totaal 7 auto's geramd waarbij hij steeds doorreed. Dit meldt de politie zaterdag.

'Het spoor van schade dat de bestuurder achterliet, liep van de Klarenbeekstraat waar hij twee autos'ramde, via de Vijverlaan, Hendrik van Kalkarstraat richting de Thomas a Kempislaan waar hij een auto ramde', aldus de politie.

Een personenauto die geraakt werd duwde op zijn beurt weer een lantaarnpaal omver. Na de Thomas a Kempislaan reed de verdachte richting Hommelseweg tegen een boom en raakte hij bij de kruising met de Dalweg vier auto’s waarna hij tot stilstand kwam. In totaal heeft de politie 6 auto’s waaronder die van de verdachte laten afslepen; benadeelden van de andere beschadigde, geparkeerde voertuigen zijn persoonlijk of schriftelijk geïnformeerd.

De automobilist en een passagier raakten gewond en zijn voor behandeling door de ambulancedienst naar het ziekenhuis vervoerd. Bij de bestuurder is een bloedproef afgenomen op verdenking van rijden onder invloed van alcoholhoudende drank.

Daarnaast wordt hij verdacht van het verlaten van de plaats(en) van ongeval. Het voertuig van de verdachte wordt door de afdeling Verkeersongevallenanalyse technisch onderzocht. Tegen de verdachte wordt een politiedossier opgemaakt.