dinsdag, 17. december 2013 - 8:52 Update: 03-07-2014 0:46

Eén Jeugdgezondheidszorg voor 0 tot 19 jaar in Utrecht-West

foto van gezin | fbf archief
Foto: fbf archief
Utrecht

De Jeugdgezondheidszorg voor 0 tot 4 jarigen in de regio Utrecht-West wordt per 1 januari 2014 ondergebracht bij de GGD Midden-Nederland.

Dit betekent dat alle kinderen van 0 tot 19 jaar uit Woerden, Stichtse Vecht, Oudewater, Montfoort en de Ronde Venen voortaan gezien worden door één organisatie. Hiermee sluiten de gemeenten aan bij het landelijke beleid waarbij gemeenten vanaf 2015 verantwoordelijk zijn voor de gehele jeugdzorg.

De gezondheidszorg voor kinderen van 0 tot 4 jaar wordt momenteel uitgevoerd door het consultatiebureau van Careyn. Per 1 januari 2014 neemt GGD Midden-Nederland deze zorg over. Hierdoor kan zij nog beter werken aan een goede doorlopende zorg voor alle kinderen tussen de 0 en 19 jaar. GGD Midden-Nederland biedt al vele jaren jeugdgezondheidszorg aan kinderen van 4 tot 19 jaar in deze regio. Bij de GGD werken onder andere jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen en (dokters)assistenten. Samen met Careyn is de GGD kernpartner van het Centrum voor Jeugd en Gezin in deze gemeenten.

Voor de ouders die met hun kind het consultatiebureau bezoeken, verandert er vrijwel niets. De huidige medewerkers van Careyn gaan over naar GGD Midden-Nederland, en blijven veelal op hetzelfde consultatiebureau werken. Het consultatiebureau blijft ook op dezelfde locatie. Ouders en hun kinderen behouden hierdoor de zorg die ze al gewend waren. Ouders zijn via een brief van de overgang op de hoogte gebracht.

De gemeenten waren zeer tevreden over de manier waarop Careyn het werk uitvoerde, maar hebben ervoor gekozen de integrale zorg bij de GGD neer te leggen. Careyn begrijpt de keuze voor 0-19 in de Jeugdgezondheidszorg in de regio Utrecht-West, en heeft er vertrouwen in dat zowel de ouders en kinderen als de medewerkers in goede handen zijn bij GGD Midden-Nederland.