vrijdag, 14. juni 2013 - 14:42 Update: 03-07-2014 0:56

Joling:niet door politie weggestuurd bij koning en koningin

Foto van Gerard Joling | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Leeuwarden

Gerard Joling ontkent vrijdag in een tweet te zijn weggestuurd bij het koningspaar die een rondrit maakte in Leeuwarden.

‘#Gezellig op de foto met de politie van Leeuwarden, om misverstanden te voorkomen!! Ik ben dus niet weggestuurd door de politie !’, laat hij vrijdag in een tweet weten.

Politie
Diverse media berichtten vrijdag dat de zanger, die speciaal naar Leeuwarden was afgereisd om het koningspaar te kunnen zien, door de politie zou zijn tegengehouden en weggestuurd.

Oom
Voor Joling was het helemaal bijzonder omdat de open koets, waarin koning Willem-Alexander en koningin Máxima de rondrit maakten, van zijn oom was die ook als koetsier op de bok zat.

‘#LEKKER vroeg onderweg naar Leeuwarden, waar in een koets van mijn oom het koninklijk paar Willem-Alexander en Máxima een rit zullen maken’, liet de zanger vrijdagochtend al in een eerdere tweet weten.

Provinciebezoeken koninklijk paar
Koning Willem-Alexander en koningin Màxima bezochten vrijdagochtend de provincie Friesland en vrijdagmiddag de provincie Noord-Holland. Beide bezoeken maken deel uit van een reeks van twaalf bezoeken die de Koning en Koningin na de troonswisseling op 30 april 2013 aan alle provincies in Nederland brengen.

Er staan twee provincies per dag op het programma. Uitgangspunt van de bezoeken is dat vele mensen de gelegenheid krijgen om de Koning en Koningin in hun provincie te zien en te ontmoeten.

Beide provinciebezoeken worden aan elkaar verbonden door een informele bijeenkomst in de buurt van de provinciegrens. Daar ontmoeten de koning en koningin in totaal 100 mensen die een bijzondere betekenis hebben voor beide provincies, zoals sporters, musici, vrijwilligers, ondernemers en onderzoekers.

 

 

 
 
 
 
Categorie: