zondag, 10. november 2013 - 16:30 Update: 03-07-2014 0:49

De Jong helpt Ajax aan eerste uitzege

Foto van Ajaxspelers | Archief FBF.nl

(ELF-Voetbal) Ajax heeft de overwinning op Celtic in de Champions League een goed vervolg gegeven. Door twee goals van Siem de Jong en een treffer van Nicolai Boilesen werd NEC met 3-0 opzij gezet.

Ajax startte met een ongewijzigde basisopstelling tegen de Nijmegenaren. Een opleving na een half uur spelen besliste de wedstrijd. Eerst profiteerde De Jong van onoplettendheid van Michel Breuer. De verdediger van NEC kwam nauwelijks van de grond, waarna de gelegenheidsspits de bal eenvoudig in de lange hoek kon koppen. De aangever van de eerste goal was twee minuten later zelf trefzeker. Kolbeinn Sigthorsson bracht de bal in en Nicolai Boilesen stond bij de tweede paal klaar om de bal binnen te tikken. Kort voor rust kon de IJslandse spits zijn ploeg op een 3-0 voorsprong zetten. Na een goede steekpass van Daley Blind omspeelde de aanvaller de keeper, maar wonderwel trapte hij de bal naast het lege doel. NEC pakte na rust het initiatief, maar kon dat niet omzetten in goals. Siem de Jong deed dat wel. Hij scoorde na 72 minuten zijn tweede goal van de middag. Na een voorzet van Lasse Schone schoot hij de bal in een keer in de korte hoek. Leiwakkabessy schoot in de slotfase nog op de lat. Ajax verkleint de achterstand op koploper Vitesse tot twee punten. De Amsterdammers staan nu derde. NEC is de nieuwe hekkensluiter. Zij moeten RKC Waalwijk op doelsaldo voor zich dulden.