zondag, 9. juni 2013 - 20:45 Update: 03-07-2014 0:56

Jong Oranje op finalekoers na zege op Rusland

Foto van Oranje supporters | Archief EHF

[ELF-Voetbal] Jong Oranje is een grote stap dichterbij de halve finale van het EK voor spelers onder de 21 jaar. Zondagavond liet de ploeg van bondscoach Cor Pot niets heel van haar leeftijdsgenoten uit Rusland (5-1).

Donderdag werd al met 3-2 gewonnen van Duitsland door treffers van Adam Maher, Georginio Wijnaldum en Leroy Fer. Zondag tekende Wijnaldum voor zijn tweede toernooidoelpunt door Oranje na 38 minuten van grote afstand op voorsprong te knallen (1-0). Even daarvoor had Luuk de Jong al op de paal gekopt.

Na de rust moest Rusland al gauw verder met tien man door een harde overtreding van Nikita Chicherin op de benen van Adam Maher. Enkele minuten later kopte De Jong na een voorzet van Marco van Ginkel de 2-0 tegendraads in het net.

Rusland kwam nog heel even terug door een treffer van Denis Cheryshev, maar door twee lepe boogballetjes kwam Oranje al gauw op een onoverbrugbare 4-1 voorsprong. Eerst scoorde Ola John met een fraai stiftje, waarna invaller Danny Hoesen tien minuten voor tijd het kunstje herhaalde. In de blessuretijd tekende een andere invaller, Leroy Fer, met zijn tweede doelpunt van het toernooi voor het slotakkoord (5-1).

Oranje heeft na twee wedstrijden een puntentotaal van zes punten. Als Spanje zondagavond weet te winnen van Duitsland is de ploeg verzekerd van de halve finale.