woensdag, 12. juni 2013 - 21:28 Update: 03-07-2014 0:56

Jong Oranje onderuit in laatste groepsduel

[ELF-Voetbal] Jong Oranje heeft de derde en laatste poulewedstrijd op het EK onder 21 jaar met 3-0 verloren. Spanje was een maatje te groot voor de wisselspelers van de Nederlandse formatie. Bondscoach Cor Pot startte namelijk met elf andere namen ten opzichte van de eerste twee duels, omdat Oranje en Spanje al zeker waren van de volgende ronde.De doelpunten werden gemaakt door Alvaro Morata, Isco en Alvaro Vazquez.

De Spanjaarden begonnen met enkele wijzigingen in het elftal. Jong Oranje liep vanaf het begin achter de tegenstander aan. Jong Spanje kwam dan ook verdiend op voorsprong. Álvaro Morata tikte eenvoudig binnen na een bekeken pass van Pablo Sarabia. Aan de assist ging ongelukkig verdedigen van Mike van der Hoorn vooraf.

Diezelfde Van der Hoorn had kort na het openingsdoelpunt de gelijkmaker op zijn schoen. Van dichtbij schoot hij echter op de voeten van doelman David de Gea. Na 32 minuten was het 2-0 toen Isco de bal achter Marco Bizot lobte. Hij werd bediend door Iker Muniain.

Na rust was Leroy Fer kansrijk, maar hij kwam net tekort om de bal in te schieten. Verder zag Memphis Depay een vrije trap op de lat eindigen. Invaller Adam Maher liet De Gea nog werken, waarna Danny Hoesen net als Depay de lat raakte. Spanje kreeg echter ook kansen op meer en dat werd uiteindelijk beloon. Na een fraaie aanval tikte Vazquez de bal in het doel: 3-0.

Jong Oranje eindigt door de nederlaag op de tweede plaats in de poule achter Spanje. In de halve finale speelt Nederland nu tegen Italië en Spanje neemt het op tegen Noorwegen.